Födelmesi Tamás | 2018.07.02
A kis kétemeletes, téglaszerkezetű nyeregtetős ház archetipikus formájának van egy szokatlan funkciója: a forma egy belső udvart rejt, ahol a medence és a belső terasz található.

A medence és a terasz az épület központi tere, ahol a külső és belső tér közti különbségek teljesen elmosódnak. Mindemellett pedig privát teret biztosít az épülethasználók számára. Egy ilyen funkciójú térnél nagyon fontos, hogy kialakuljon egy bizonyos szintű intimitás, mivel nincs elválasztva a belső és külső tér.

A nappalihoz és az étkezőhöz közvetlenül kapcsolódó tér jelentősen megnöveli a belső tér méretét. Az épületben funkcionálisan nagyon jól elkülönül a nappali és az éjszakai zóna, így teremtve meg a pihenés körülményeit.

Az emeletre érve az építész zöld sávokat alkalmaz az épületben, ezzel is ellensúlyozva, hogy a kisméretű telek miatt nem igazán lehetett további zöldfelületnek helyet találni.

Az épület sötétszürke textúrájú téglával burkolt, amelyet különféle módokon modulálnak – akár téglamodulhoz illeszkedő nyílásokkal, akár kinyúló téglákkal, attól függően, hogy az épület mely részében tartózkodunk.

Építész:  Han Loke Kwang

Helyszín: Szingapúr
Építés éve: 2017
Forrás: ArchDaily

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások