hír rendezvény videók, animációk

Befejeződött az V. IFD Fakro Téli Olimpia


droID | 2015.03.02
Idén ötödik alkalommal látta vendégül a lengyelországi Muszyna városa az IFD Fakro Téli Olimpia. A jubileumi rendezvényre 11 országból érkeztek résztvevők, aminek főszervezője a világ egyik legjelentősebb tetőtéri ablakgyártója, a Fakro Cégcsoport, fővédnöke a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) volt.

A tetőfedő szakma Nagy-Britanniából, Franciaországból, Belgiumból, Németországból, Szlovákiából, Magyarországról, Romániából, Litvániából, Hollandiából, Csehországból és Lengyelországból képviseltette magát. A versenyszámok az IFD vezetőségének tagjai és a magyar, francia, belga, cseh és lengyel szaksajtó képviselői is figyelemmel kísérték.

A sportversenyek a muszynai versenyszán pályán és a krynicai sípályán kerültek megrendezésre. A gyönyörű, napsütéses időben a résztvevők lelkesen vetették bele magukat a küzdelembe a sí-, snowboard és versenyszán-futamokban. A győztesek Szlovákia, Románia és Lengyelország csapatából kerültek ki. A csapatok versenyében első helyen Szlovákia, második helyen Németország, harmadik helyen Lengyelország csapata végzett.Az IFD Fakro Téli Olimpia a sportversenyek mellett kiváló alkalmat biztosít a szakma képviselőinek a kötetlen megbeszélésekre, a tapasztalatok megosztására. A rendezvény helyszínéül szolgáló festői dél-lengyelországi régió minden alkalommal elbűvöli a lengyel és külföldi látogatókat. Függetlenül attól, hogy versenyzőként vagy szurkolóként érkeztek, mindenkit lenyűgözött a csodálatos táj, a vendéglátók vendégszeretete és a muszynai Hotel Activa minden igényt kielégítő szolgáltatásai.

„Nagyon élvezetes és kiválóan megszervezett esemény, ahol baráti fogadtatásban részesültünk, ezért mindenképpen szeretnénk visszatérni. Több szakmai és baráti kapcsolatot is sikerült kialakítanunk”nyilatkozott két francia újságíró, Sophie Bovillard a Planète Bâtimant-tól és Stéphane Miget a 5 Façade-tól.

„A csodálatos téli táj minden várakozást felülmúlt” – tette hozzá Ingo Dubielzig Németországból, Aldas Abramaitisnak Litvániából pedig az óriásműlesiklás versenyszámában való részvétel volt a legemlékezetesebb.

Az IFD Fakro Téli Olimpia biztos ponttá vált a nemzetközi tetőfedő szakma naptárában a változatos programoknak és a rendezvényben rejlő szakmai integrációs lehetőségeknek köszönhetően.

Az esemény honlapja: www.skicup.fakro.com

(x)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások