Lekics Gábor | 2015.09.03
A japán Niigata városának egy új kerületében épült fel ez az egyedi családi ház, melyben a megszokott térelhatárolási módok fellazulásával minden helyiségbe egyszerre tekinthetünk be.

A lakásban 12 kisebb különböző funkciójú helyiség van elosztva két szinten. A ház közepén a két szint között egy hexagonális átrium került kialakításra, melyhez minden helyiségnek kapcsolata van. Az átrium a helyiségek épületközép felé eső sarkának levágásával született, így különleges atmoszférája van a háznak, hiszen egy körültekintéssel beláthatunk minden helyiségbe.

A fal- és födémszerkezetek 60 mm vastag rétegelt ragasztott fából készültek. A vékony falak és födémek még inkább nagyméretű babaházzá teszik hasonlatossá az épületet. Az építész eltökélt szándéka volt egy nagy sűrűségű élettér létrehozása minimális építészeti környezetben.

Helyszín: Niigata, Niigata Prefecture, Japán
Alapterület: 135 m2
Telekméret: 237,13 m2
Megvalósulás éve: 2013

Építészet: Kochi Architect's Studio
Tervező építész: Kazuyasu Kochi
Szerkezettervező: Yukihiro Kato / MI+D architectural structure laboratory

Forrás: ArchDaily
Fényképek: Takumi Ota

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások