hír épületek Haladás stadion Szombathely

Látványos szakaszához érkezett a Haladás szombathelyi sportkomplexumának építése


droID | 2017.03.24
Látványos szakaszához érkezett a Haladás Rohonci úti sportkomplexumának építése, elkészültek a labdarúgó-stadion előre gyártott szerkezeti elemeinek szerelésével, melynek során 450 tonna acélszerkezetet emeltek a helyére, április végén pedig már hozzálátnak a pályaépítést megelőző földmunkákhoz is.

A munkálatok a kijelölt ütemterv szerint haladnak, elkészültek a sportcsarnok homlokzati falai, végéhez ért a vasbeton szerkezetek helyszíni szerelése, jelenleg a válaszfalazások, a villamos és gépészeti alapszerelési munkák tartanak. Az úgynevezett VIP épület szerkezetépítési munkái is készen vannak, csak ide 24 ezer köbméter betont és 1700 tonna betonacélt építettek be – írták a közleményben.

Hozzátették: a lelátó keleti oldalán, a Rohonci úttal párhuzamos szakaszon megkezdődött az acélszerkezetet takaró ponyva elhelyezése, melyet az alpintechnikában jártas szakemberek végeznek közel 20 méter magasságban, a biztonsági előírások szigorú betartása mellett.

A beszámoló szerint a stadion előre gyártott szerkezeteinek építési munkáival is végeztek, közel 450 tonna acélszerkezetet emeltek a helyére a kivitelezők, április közepétől megkezdődnek az útépítési munkák, majd a hónap végétől hozzáfognak a pályaépítés földmunkálataihoz is.

A 9000 fős, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező futballpályát, s mellette többek között a multifunkcionális sportcsarnokot a tervek szerint a nyár végén, kora ősszel adják át, az építés 15 milliárd forintos költségét teljes egészében a magyar állam viseli, de elkészülte után Szombathely városának tulajdona lesz.

A Haladás új sportkomplexumának tervezett alapterülete 56 499 négyzetméter, ebből a futballpályáé 8064 négyzetméter lesz. Az új multifunkcionális sportcsarnokban otthonra találnak majd egyebek között a birkózók, az ökölvívók és a tornászok is, de helyet kap benne egy korszerű konditerem, egy súlyemelőterem, bemelegítő folyosó és kézilabdapálya is. Az 50 méter széles és 60 méter hosszú kétszintes csarnokban 458 szurkoló fér el.

(MTI)

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások