belsőépítészet Erco Optec spotlámpa

Natúr termékek digitális fényárban

Ölmühle an der Havel


droID | 2015.07.14
Az Ölmühle an der Havel olajgyártó cég nemrégiben nyitotta meg új üzletét Berlin-Kreuzbergben. Az üzlethelyiségek tervezése során a termékbemutatás minőségét és a brandet helyezték középpontba. A saját készítésű termékek egyedi színeit, vonzó állagát hatásosan kiemelik a precízen tervezett, kiegyensúlyozott fénykezelésű Erco Optec spotlámpák.

Az üzem új gyártói és értékesítő területe a Gründerzeitként („alapító kor”) ismert korszak jegyeit magán viselő kreuzbergi épület mezzaninján helyezkedik el. A családi vállalkozás a legjobb természetes minőségű, hagyományos főzőolajok gyártására specializálódott. Az Ölmühlét Frank Besinger és Sabine Stempfhuber alapította három éve Kladow an der Havel-ben. A vállalkozás a Havel folyótól kölcsönözte nevét. A Bergmannstrassén elhelyezkedő új helyszín mérete a földszinti üzlethelyiségek és termelési lehetőségek növekedésével megduplázódott: az olajat a helyszínen frissen sajtolják és készítik elő a vásárlásra. A vállalkozók számára fontos szempontot jelent az elsődleges, organikus és helyben termelt alapanyagokból készülő termékeik naturális minősége. A főzőolajok széles választéka mellett különféle teák és fűszerek is a kínálat részét képezik.

Ragyogó fénnyel átható minőség
Az új igényeknek megfelelő terv elkészítésével Fabian Lefelmannt bízták meg. Lefelmann arculattervező, aki korábban a cég brandjét is megálmodta. A beruházók elvárása egy olyan belső tér volt, amely hangsúlyos keretet ad a gyártott termékek minőségének és eredetiségének. A fénynek központi szerep jutott ebben a feladatban. Az eladórészleg egyenletes megvilágítást igényelt, míg a termékekhez egyedi fényviszonyokra volt szükség. Lefelmann az Erco kínálatából nagyjából 30 különféle spotlámpát választott ki, amelyek együttesen biztosítják a ragyogásmentes, precíz megvilágítást, a cserélhető lencséknek köszönhetően pedig sokféle fénykombinációt tesznek lehetővé. Míg a jellemzően széles szórású világítótestek egyenletes fénnyel telítik az értékesítési és termékbemutatási területet, az ovális szórású és spot-verziók precízen tervezett hangsúlyokat teremtenek. A briliáns LED fények kihangsúlyozzák a termékek térbeliségét.

A kis terek egyszerű eleganciája
Az Ölmühle értékesítőterületének csekély mérete, és a Gründerzeit korára visszatekintő épületszerkezet kevés teret hagyott a technológiai installációk számára. Az Optec spotlámpák kompakt formája és rugalmas felhasználhatósága ebben is segítségére volt a megrendelőknek, így nem csoda, hogy a választás az Erco rendszerre esett. A térbelső tökéletesen kivitelezett, visszafogottan hangsúlyos megvilágításával jól látható a termékek színe és minden apró részlete. A spotlámpák meleg, fehér fénye élénkíti a színeket, a digitális fények optimális színképe látványosan kiemeli a termékek színgazdagságát. Az Erco spotlámpák kiváló ellenpontját képezik a német Bolichwerke által tervezett dekoratív, tárgyszerű világítótesteknek. A politúrozott fapolcokkal és a rusztikus padlóburkolattal kiegyensúlyozott hagyományos kontra modern elegancia áthatja a teljes terv koncepcióját.

Megbízó: Frank Besinger and Sabine Stempfhuber, Berlin Kladow
Belsőépítészet: Fabian Lefelmann, Berlin
Világítástechnika: Optec
Fotók: Sebastian Mayer

Bővebb információ: ERCO GmbH, www.erco.com 

(x)

 

 

 


 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások