donkanyar | 2012.12.12
Széll Kálmán téri pályázatot az Építész Stúdió és a Lépték Terv közös munkája nyerte. A második díjat a Sagra Építész Kft., a harmadikat Balázs Mihály Építész Műterme és az Építészkohó Kft. közös pályázata kapta.

A Főváros és a Budapest Közlekedési Központ közös projektjeként meghirdetett tervpályázat célja az volt, hogy a Széll Kálmán (Moszkva) tér Budapest közlekedési rendszerében betöltött kiemelt szerepéhez és a városszerkezetben elfoglalt helyéhez méltó módon, előnyös adottságait kihasználva újjászülethessen.


A tér felújítására közel 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre az állami, fővárosi források, valamint a teret érintő Budai fonódó villamos uniós forrásainak felhasználásával – írja az epiteszforum.hu


Az ajánlattételi határidőig 23 ajánlat érkezett a tervpályázatra zárt, sértetlen csomagolásban. Valamennyi pályamű az ajánlattételi felhívásban meghatározott határidőn belül az ajánlatkérőhöz beérkezett (amelyekről külön bontási jegyzőkönyv készült), és egyik pályamű sem sértette meg a titkosság követelményét.


(forrás: építészforum.hu)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások