donkanyar | 2012. december 12.
     
Széll Kálmán téri pályázatot az Építész Stúdió és a Lépték Terv közös munkája nyerte. A második díjat a Sagra Építész Kft., a harmadikat Balázs Mihály Építész Műterme és az Építészkohó Kft. közös pályázata kapta.

A Főváros és a Budapest Közlekedési Központ közös projektjeként meghirdetett tervpályázat célja az volt, hogy a Széll Kálmán (Moszkva) tér Budapest közlekedési rendszerében betöltött kiemelt szerepéhez és a városszerkezetben elfoglalt helyéhez méltó módon, előnyös adottságait kihasználva újjászülethessen.


A tér felújítására közel 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre az állami, fővárosi források, valamint a teret érintő Budai fonódó villamos uniós forrásainak felhasználásával – írja az epiteszforum.hu


Az ajánlattételi határidőig 23 ajánlat érkezett a tervpályázatra zárt, sértetlen csomagolásban. Valamennyi pályamű az ajánlattételi felhívásban meghatározott határidőn belül az ajánlatkérőhöz beérkezett (amelyekről külön bontási jegyzőkönyv készült), és egyik pályamű sem sértette meg a titkosság követelményét.


(forrás: építészforum.hu)

A szerző legújabb cikkei:
Kétmilliárd forintból épül új híd Baján
Elkezdték a gellérthegyi sikló építését
4,1 milliárdból felújítják a Széna és a Vörösmarty teret
Kiírták a budavári régi-új Pénzügyminisztérium felújításának I. ütemét
Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídja
Új fővárosa lesz Kínának?
Gigantikus Andrássy Emlékmúzeum nyílik a budai Fő utcában
Megnyílt a Hotel Clark
Kiírták a tendert a 3-as metró meghosszabbítására
Új Tisza-híd épül Szolnok mellett
Eldőlt! Az Etele térig 8,6 milliárdból épül meg az 1-es villamos pályája
Zaha Hadid tervei alapján épül a világ legnagyobb repülőtere Pekingben
Dubaj nem megy a Marsig, a sivatagban épít marsi civilizációtKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -4 (2 szavazatból)