Lekics Gábor | 2016.01.22
A tavaly ősszel Londont is megjárt, kortárs cseh családi házak építészetét bemutató kiállítás nyílik Győrben 2016. február 8-án hétfőn a Széchenyi István Egyetemen.

A Ján Stempel és Jan Tesař építészek által válogatott Czech Houses című anyag az 1989 utáni legérdekesebb családi ház projekteket mutatja be, különféle tervezőirodák munkáin keresztül.

A reprezentatív válogatás a rendszerváltás óta Csehországban megépített legjelentősebb családi házakból szemléltet 33 példát, betekintést nyújtva az elmúlt 25 év cseh családiház-építészetében  végbement forradalmi változásokba.

Az anyagot először a 2014-es Építészeti Fesztiválon mutatták be Moszkvában, majd Budapest, Pozsony és London után most Győrben látogatható. A kiállítás az azonos című könyv nyomán jött létre, amely kritikákat tartalmaz többek között Moravánszky Ákos, az orosz Eugene Asse és a cseh származású Adam Gebrian tollából.

A kiállítás a Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara, a Random Klub és a Cseh Centrum szervezésében érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre.

A kiállításmegnyitót követően prof. Ján Stempel, a Prágai Műszaki Egyetem építészkarának tanszékvezetője tart előadást saját tervezőirodájának munkáiról a Széchenyi István Egyetem, Építész Műteremházában Kortárs cseh családi házak címmel.

A kiállítás 2016. február 8-tól 24-ig tekinthető meg az Széchenyi István Egyetem Új Tudástér aulájában.


Kiállítás megnyitó időpontja: 2016. február. 8. 16:30
Az előadás időpontja: 2016. február. 08. 17:00
Helyszín: Széchenyi István Egyetem, Új Tudástér galéria

A kiállítást megnyitja: Jan Stempel kurátor
Moderátor: Golda János építész.


Az esemény facebook oldala
/ a megnyitó utáni előadásról további információk / korábbi londoni kiállításról írt cikkünk.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások