hír épületek

A tervezés, kultúra és a technológia metszéspontja

Új határok a számítástechnikában és az épített környezetben


Haja Andrea | 2014.09.26
A számítástechnikai hardverek és szoftverek terén elért fejlődésnek, új anyagok fejlesztésének és a felhő egyre inkább hozzáférhető, végtelen számítási teljesítményének köszönhetően az Autodesk a számítógépes tervezés új korszakába lép.

A terjeszkedés kulcseleme a David Benjaminnel való együttműködés: építész- és tervezőcége, a The Living vállalat felvásárlása egy innovatív, a maga nemében első Autodesk stúdió kialakítása céljából.

Az Autodesk Research részeként a stúdió új típusú épületeket, közintézményeket, prototípusokat és építészeti környezeteket hoz majd létre. A közös, aktív kísérletezésnek köszönhetően rohamtempóban vezethetjük majd be ezeket az új tervezési módszereket a valóságban és az épített környezetekben.

Az Autodesk és a The Living évek óta működik együtt szorosan kutatási és fejlesztési projekteken az építészet, művészet, ipariforma-tervezés, repülőgépipar, számítástudomány, a mérnöki szakma, a gépipar és a szintetikus biológia területein. A felvásárlás és a partnerség következő fázisa tovább bővíti ezt az együttműködést és a kutatási tevékenységet.

A The Living közismert arról, hogy új technológiákat kelt életre épített környezetekben.
Az elmúlt pár évben a The Living futurisztikus tervek széles skáláját alkotta meg, beleértve olyan innovatív megközelítéseket is, mint például a baktériumok használata építési anyagok gyártásához, kreativitást javító algoritmusok írása, és a jellemző ökölszabályokat megkérdőjelező tervekkel való kísérletezés, valamint a kollektivitást és kultúrát népszerűsítő új városi terek kifejlesztése.

Az aktuális projektekhez tartozik egy egyetemi épület is, ahol következő generációs robotikai kutatás zajlik, illetve egy, a New York-i East River folyón lebegő móló is, amely élő kagylók segítségével követi nyomon a víz minőségét, és ennek megfelelően változik a színe.

A The Living megközelítési módjának egyik legfrissebb bizonyítékát bemutatták a Long Island City-ben, a MoMA PS1 udvarán. A Hy-Fi nevű ideiglenes létesítményt részben Autodesk szoftverek segítségével hozták létre. A Hy-Fi biztosította az ülőhelyeket, a vízellátást és az árnyékot a 2014-es Warm Up nyári zenei programhoz. A forradalmi terv alapja egy olyan, 40 láb magas épület, amelynek több tízezer tégláját kukoricaszárakból és gombák gyökereiből növesztették. Az épület gyakorlatilag nem termel hulladékot, nem fogyaszt energiát, nem bocsát ki szén-dioxidot – a nyár végén pedig, amikor a létesítmény bezár, komposztálni fogják.

Az új Autodesk stúdió munkája átalakítja azt, ahogyan a világot megtervezzük és formáljuk.

Forrás: autodeskforum.hu

(x)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások