épületek tervek cikk

Autodesk fejlesztési központ - az Autodesk új Tel-avivi irodája

Előtérben a csapatmunka és a nyílt kommunikáció


Haja Andrea | 2014.10.28
A Setter Architects nemrégiben fejezte be annak az új, élvonalbeli fejlesztési központnak a munkálatait, amely a 2D és 3D tervezőszoftverek piacvezető vállalata, az Autodesk számára készült Tel-Avivban.

Az új iroda négy emeletet foglal el az előkelő Rothschild sugárút egyik új toronyházában. A Setter Architects egy olyan tér kialakítására kapott megbízást, amely kreatívan ötvözi az Autodesk vállalati kultúráját a helyi kultúrával, és nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottak kényelmére – olyannyira, hogy a dolgozók akár a kutyájukat is magukkal vihetik a munkahelyükre.

A Setternek kellemes és szórakoztató körülményeket kellett kialakítania a rugalmas munkakörnyezethez, a tervezés során pedig szem előtt kellett tartania az Autodesknél megszokott csapatmunkát és a csapatok közti nyílt kommunikációt, ezért olyan tereket kellett létrehoznia, amelyek az egyéni és a csoportos munkavégzésre egyaránt alkalmasak.

Az Autodesk nem csak szoftvervállalatnak, de tervezővállalatnak is tartja magát, és rendkívül nagy hangsúlyt fektet az irodái külső megjelenésére és funkcionalitására.

A projektcsapat végezte azt az izgalmas munkát, amelynek során felmérték a helyi vezetők, valamint a vállalat San Franciscó-i központjában dolgozó vezetők igényeit és elvárásait. A párbeszéd eredményeként háromdimenziós elemeket és sokféle anyagot alkalmaztak, a tervezéshez és a grafikákhoz pedig felhasználták az Autodesk által fejlesztett szoftvereket, és egy igazán kellemes munkakörnyezetet hoztak létre.

Az új fejlesztési központ különlegessége, hogy lenyűgöző, 360 fokos körpanoráma nyílik Tel-Aviv gyönyörű és modern városára. A tereket úgy alakították ki, hogy az összes dolgozó élvezhesse a kilátást az iroda minden sarkából. Az egyszerű terek élénk felületeit áthatja az Autodesk arculata.

Professzionális 3D tervezéssel foglalkozó vállalathoz illően a mesterien kialakított konferenciaterem és hozzá csatlakozó lépcsőház háromdimenziós tér hatását kelti a vizuálisan lenyűgöző háromdimenziós betonfallal.
Az iroda bőségesen kínál csendes munkatereket, kötetlen együttműködésre szolgáló tereket, valamint formális találkozókra alkalmas konferenciatermeket – az utóbbiak vizuális és akusztikai határoló elemként is szolgálnak a közösségi terek és a munkaterek között. A konferenciatermek könnyen megközelíthetőek a munkaterekről és a közösségi terekről, így a dolgozók tetszés szerint eldönthetik, hogy hol szeretnének egymással találkozni és dolgozni.

Az Autodesknél a fenntarthatósági kezdeményezések az egész vállalatot áthatják, és az Autodesk valamennyi üzleti szegmensét magukban foglalják.

A projekt tervezése során figyelembe vették az egyesült államokbeli Green Building Council szervezet irányelveit. Az irodában egy fejlett felügyeleti rendszer szabályozza a világítást, az árnyékolást és a légkondicionálást, amely folyamatosan figyeli és ellenőrzi a levegőminőséget a zárt helyiségek többségében. A projekt a LEED® Green Building minősítési rendszerben a legmagasabb, platina fokozatú minősítést nyerte el az irodai belső terek kategóriájában.

Képek a Setter Architects tulajdona, a képeket Uzi Porat készítette.
Forrás: autodeskforum.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások