pestimonika | 2012.07.17
Menjünk vissza a fára? A japán SABAOARCH mindenesetre elég vonzó, a nyaralás alatt megvalósítható példát mutat erre.
Az alaprajz felhőt formáz, a megrendelőnek arra a kérésére reagálva, hogy egy egyedi, különleges design szülessen. A „felhőt” a hegyen álló fa három ága tartja.
Három különböző, állásra, ülésre és alvásra alkalmas „helyiséget” hoztak létre. Ezek egymással kapcsolatban vannak, alakjukat a fa ágainak elhelyezkedése is meghatározza. A természet és az építészet határai összemosódnak.
A fa, amin az építmény megvalósult egy japán tölgy. A szerkezetet a szél időnként finoman megmozgatja. A galvanizált acél korlát a térnek egy minimális lehatárolását adja. A fa lombozata véd az erős napsütéstől és az enyhe esőtől is.

Építész: SABAOARCH / Masanori Kuwabara
Szerkezettervezés: Structured Environment /Alan Burden, Hiroaki Inukai
Szerkezetépítés: All Man
Fémszerkezetek: Eagle Metal
Helyszín: Kanagawa, Japán
Alapterület: 9m2
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások