Födelmesi Tamás | 2014.07.07
Egységes makettszerű az egész épület, a homlokzata a tetőfelületén folytatódik. Az építészeti tömegnek olyan a hatása, mintha egy téglatestből faragták volna ki.

Az épület, sok apró épülettel egyetemben, nyugodt, meghitt környezetben helyezkedik el, és nem akar többnek látszani, mint a többi. Délen egy lankásabb völgy a szomszédja, északról pedig a hegyek határolják.
Az épületet két egységre lehet bontani, az egyik oromfalas, magastetős épület, a másik pedig lapostetős, amely az oromfalas épület tömegéből nőtt ki. Az épület egyszerűségével szemben az udvar nagyon is sokszínű és izgalmas. A nappali funkciók (nappali, étkező, konyha) az udvar szerves részévé válnak. A kettő közt elmosódik a határ, így nem érzékelhető, hogy hol vagyunk. A tér szabadon tud befolyni a nyílásokon.
Anyaghasználatában egyszerű, kívül sötét téglaburkolatot találunk, amely komorrá teszi az épületet, viszont belül miden fehér és steril, de ezt a környezetet a fa természetes szépsége – fabútorok, fa padlóburkolat – teszi élhetővé és szerethetővé.
Építész: Jae Heon Jeong
Elhelyezkedés: Yongmun-myeon, Yangpyeong-gun, Gyeonggi-do, Dél-Korea
Tervező iroda: Moonhui LEE


Forrás + képek: www.archdaily.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások