Födelmesi Tamás | 2018.07.10
Manila egyik legrangosabb lakóövezetében található az épület, amely egy 535 négyzetméteres, zsebkendőnyi területen fekszik. Érdekes látni, mennyire beépítik a teljes telket. A területre az építész egy kétszintes házat álmodott meg pincével és medencével.

Már az alagsor is az utcaszint fölé emelkedik, itt kapott helyet egy kis dolgozószoba továbbá a pihenést, feltöltődést szolgáló funkciók. A földszinten kaptak helyet a nappali funkciók – étkező, konyha, nappali – amelyek a nagy üvegfelületeknek köszönhetően összeolvadnak a külső medencetérrel.

A ház privát terét a második szinten helyezték el. Itt találhatók a hálószobák, amelyek mindegyike saját fürdőszobával rendelkezik. Az első szinten elhelyeztek még egy vendégszobát, hogy a rokonokat és a közeli barátokat is el tudják itt szállásolni. Hogy teljes mértékben kihasználhassák az új ingatlan csodálatos helyszínét, a szomszédos házaktól teljesen szeparálva helyezték el az épületet.

A megbízó egy olyan házat szeretett volna, amely eltér a területre jellemző spanyol típusú mediterrán villáktól, az építészek így egy modern megjelenésű épületet terveztek a telekre.

Építész: Michael Cu Fua

Helyszín: Fülöp-szigetek
Építés éve: 2018
Forrás: ArchDaily

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások