hír csarnok Eiffel Műhelycsarnok Kőbánya operaház

Mi épül 14,5 milliárd forintból Kőbányán?


donkanyar | 2015.09.09
Kőbányán épül fel az Eiffel Műhelyház, amely a tervek szerint 2017 nyarára nyitja meg kapuit. A 14,5 milliárd forintos állami támogatással megvalósuló beruházás a Magyar Állami Operaház egyik legfontosabb épülete lesz.

,,Az 1880-as évek közepén épített csarnok nemcsak a MÁV, hanem egész Magyarország egyik legnagyobb, legfontosabb vasúti műhelye, járműjavítója volt, 2017-ben pedig az ország legjelentősebb komolyzenei pontja lesz” – mondta el Kovács Róbert Kőbánya polgármestere.

Az Eiffel-csarnok 220 méter hosszú, 110 méter széles, Magyarország legnagyobb, állami kézben lévő ipari műemléképülete. Az itt kiépülő Eiffel Műhelyház ad majd otthont az összes műhelynek, raktárnak, itt helyezik el a kellékeket, a jelmezeket, a díszleteket, a világítóeszközöket, de egyben próbacentrum és a pihenést, feltöltődést szolgáló rekreációs övezet is lesz. Az előcsarnokból egy 400 fő befogadására alkalmas színházterem nyílik majd. A Műhelyházban operastúdió is lesz, és oktatóhelyszínül is szolgál majd.

A csarnokban 2017 januárjában avathatják fel a 400 néző befogadására alkalmas Bánffy Színházat is, ahol kamaradarabokat, barokk és kortárs műveket tűznek majd műsorra - ezt Ókovács Szilveszter az Operaház főigazgatója mondta.

Forrás: Kőbánya.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások