hír rendezvény képzés BME Épületszerkezettani Tanszék Építész Tervező Nap vízszigetelés

Sosem volt ilyen aktuális a Tervezői Nap témája

Vízszigetelések - víz: élet vagy első számú veszélyforrás


pestimonika | 2014.09.01
Az idei csapadékos nyár különösen felhívta a figyelmet a szeptember 18-i (2 MÉK kreditpontot érő) Építész Tervezői Nap témájára, a vízszigetelésekre, annál is inkább, mert a hazai lakosság egyre nagyobb hányada kénytelen olyan lakásban élni, amelyik beázik vagy vizesek a falai.

Az Eurostat 2013-as statisztikája szerint a magyarok 25,8 százaléka élt a múlt évben olyan lakásban, amely beázik vagy vizesek a falai, a 2012-es 24,1 százalék után. De nem vagyunk egyedül ezzel a problémával, a legfrissebb elérhető - 2012-es - EU-átlag mind a teljes uniót, mind a régi tagországokat tekintve 15 százalék feletti. Magyarországnál Szlovénia, Ciprus és Lettország teljesít rosszabbul, 30 százalék körüli aránnyal. De az elmúlt hetekben nemcsak lakóházak, hanem középületek esetében is kaptunk beázásokról híreket.

A következő Építész Tervezői Nap az eddig megszokottak szerint a Műegyetem Épületszerkezettani Tanszékének szakmai vezetésével szerveződik, a levezető elnök Reisch Richárd egyetemi adjunktus lesz. A tanszék oktatóinak előadásai mellett alkalmazástechnikai szakemberek fogják ismertetni az egyes konkrét megoldásokat a sok irányból - csapadékvíz, torlasz-, réteg- és szivárgó víz, talajpára, talajnedvesség és talajvíznyomás formájában – támadó víz elleni védekezés területéről.

Helyszín:
A Bara Hotel konferenciaközpontja (Budapest XI., Hegyalja út 34-36.)

A konferencia szeptember 18-án reggel 9 órától körülbelül délután 16.30-ig tart, délelőtti kávészünettel, majd ebéddel.

Részvételi díj: 2362 Ft + áfa (3000 Ft)

Minden résztvevőnek bruttó 2000 forintot jóváírunk a tervlap.hu rendszerében. (A visszatérítés csak a teljes napon résztvevőknek jár.) Az összeg felhasználható a tervlap.hu-n meghirdetett rendezvények részvételi díjaira, szaklap- és szakkiadvány-előfizetésekre, stb.

A MÉK tagjai 2 kreditpontot kapnak a konferencián való részvételért.

Jelentkezés

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások