hír cikk

Újabb magyar sikerek a FIABCI versenyen


donkanyar | 2012.05.22
2012-ben folytatódott a magyarországi ingatlanfejlesztők nemzetközi sikere. A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és megjutalmazása.

A bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti- és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik a fejlesztés eredményességét, , értékesítési – és bérbeadási potenciáljait, foglaltságát, valamint a környezetvédelem és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

A nemzetközi zsűriben idén 27 ország 44 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve a az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát. A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal. A 20 évvel ezelőtt útjára inditott FIABCI Prix d`Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, melynek történetében eddig 35 ország ingatlanfejleszői szerepeltek eredményesen.

Az elmúlt 13 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI Prix d`Excellence pályázatán és több kategóriában is győzelmet arattak és különdíjat nyertek. Idén a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett XIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei vettek részt Magyarországról. Az idei verseny nagy magyar sikert hozott: A Magyar pályázók egy kategória győzelmet arattak és 3 második díjat szereztek.


A Szálloda kategóriában első díjat nyert

ZeinaHotel Szolgáltató Kft.
A Continental Hotel Budapest****Superior megvalósitásáért
Tervező: Petur Stúdió Bt. Hegedűs Péter
Nirmana Építésziroda Vékony Péter
Beruházó: ZeinaHotel Szolgáltató Kft. Mazen Al Ramahi
Kivitelező: Market Építő Zrt. (előbb a cégnév, aztán a személynév)

az irodaház kategóriában második díjat kapott:

Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda Kft és a Telenor Magyarország Zrt.
A Telenor Távközlési Zrt. Központi Székháza megvalósításáért
Tervező: Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda, Zoboki Gábor DLA, vezető tervező
Beruházó: Égettvölgy Kft.
Kivitelező: ARCACOM Építőipari Zrt. és a NARVA Építő Kft.

a közcélúkategóriában második díjat kapott

Pécs Megyei Jogú Várost képviselő Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt,
Kodály Központ Pécsi Konferencia- és Koncertközpont megvalósitásáért
Tervező: Építész Stúdió Kft Keller Ferenc, Sólyom Benedek, Hőnich Richárd, Fialovszky Tamás
Beruházó: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
Kivitelező: Magyar Építő Zrt – Arcadom Zrt Konzorcium

a speciális létesítmények kategóriában különdíjat kapott:

A Nyiregyházi Állatpark Nonprofit Kft
Az Óceánum és Esőerdőház Zöldpiramis megvalósitásáért
Tervező: Gav-Art Stúdió Kft, Gáva Attila
Beruházó: Nyiregyházi Állatpark Nonprofit Kft
Kivitelező: Keviz 21 Zrt

A díjakat a FIABCI 63. Kongresszusán Oroszországban,Szentpétervárott rendezett Gálaest keretében adták át a nyerteseknek. A magyar pályázók eredményének értékét növeli, hogy a résztvevők száma és a pályázatok színvonala évről évre emelkedik, miközben már egyre több ország követi a brazil, maláj ,magyar példát és rendezi meg a FIABCI Prix d`Excellence pályázatot előkészitő Nemzeti Ingatlanfejlesztési Pályázatát. Az idei verseny előtt Brazilia, Malysia, Magyarország, Oroszország, Taiwan, Indonézia, Argentina, Singapur, Norvégia, Columbia, Hollandia és Luxemburg is igy döntött, de jövőre már Bulgária, az Egyesült Államok, Spanyolország, Belgium is csatlakozik.

A FIABCI Magyar Tagozata gratulál a magyar nyerteseknek és egyúttal meghirdeti a XIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot, amely megalapozhatja az újabb magyar eredményes szereplést a következő évi nemyetközi FIABCI Prix d`Excellence pályázaton.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások