hír cikk Budapesti Műszaki Egyetem; építészet; BME; solar decathlon; ODOO;

A madridi versenynek vége: megvan a Solar házunk erdménye


donkanyar | 2012. október 2.
     
A Solar Decathlon Europe építészeti versenynek hivatalosan szombat este lett vége, az összesítésben jó eredményt értek el a magyarok.
Hatodik lett összesítésben a Budapesti Műszaki Egyetem diákjainak aktív háza a madridi Solar Decathlon Europe építészeti versenyen, ami valljuk be szép eredmény: az első a francia Rhone-Alpe egyetem CANOPEA nevű háza, a második az andalúziai PATIO 2.12 és a harmadik a római Med in Italy lett, a BME Odooproject elnevezésű aktív háza a 18-ból a hatodik helyet szerezte meg – olvasható a csapat saját blogjának, a blog.odooproject.com oldalon.

A versenyben induló házakat tíz különböző szempont alapján pontozzák, ezek a komfort, az épületüzemeltetés, az energiamérleg, az építészet, az épületszerkezet, az energiahatékonyság, a kommunikáció és társadalmi felelősségvállalás, az iparosíthatóság, az innováció, valamint a fenntarthatóság.

A magyarok Odoo háza építészetben a 8., mérnöki és szerkezeti megoldások kategóriájában a 2., energiahatékonyságból a 3., elektromosenergia-mérleg szempontjából a 14., a komfortkövetelményeket illetően a 2., az innovációt tekintve a 7., a fenntarthatósági kategóriában 5., a funkcionalitás, kommunikáció, valamint iparosíthatóság és piacképesség szempontjából pedig a 11. helyen végzett.

A csapat tagjai blogjukon azt írták, annak ellenére is győztesnek tartják magukat, hogy nem nyerték meg a versenyt, mert Magyarországon egy még teljesen újdonságnak számító területen is ilyen komoly eredményt értek el.
A szerző legújabb cikkei:
Ennyire modern lesz a Vörösmarty tér
Így néz majd ki a Dél-Pesti Centrumkórház
Lebontják az ország legszebb ipari műemlékét is?
A Bem téri Radetzky-laktanya története
Európa legnagyobb biodómja épül a budapesti állatkertben
Elkezdték építeni, de mégsem lesz Ferihegyen hatszintes parkolóház?!
Park lesz a Batthyány térből, a buszvégállomás megszűnik
Teljes felújítást kap a főváros egyik legjelentősebb vasútállomása
Kétmilliárd forintból épül új híd Baján
Elkezdték a gellérthegyi sikló építését
4,1 milliárdból felújítják a Széna és a Vörösmarty teret
Kiírták a budavári régi-új Pénzügyminisztérium felújításának I. ütemét
Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídjaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 5 (7 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások