hír épületek cikk Lavazza Torino LEED

Megnyílt a Lavazza új központja Torinóban


d.adel | 2018. április 27.
     
Az új központ területén irodaház, múzeum, étterem, bisztró és park várja a látogatókat. A Nuvola (Felhő) névre keresztelt 30 000 négyzetméteres épületegyüttes nem csak egy szimpla vállalati központ, hanem a projektek, az ötletek, a gasztronómiai élmények és a kultúra megosztását szolgáló kezdeményezés.

A 120 millió eurós beruházás során felépített Nuvola Lavazza egy avantgárd irodaépület, amelyet a munkavállalók kényelmét figyelembe véve, a környezet iránti legnagyobb tisztelettel terveztek. Az épületegyüttes az irodák mellett egy ínyenc étteremnek is helyet ad, valamint a gasztronómiai élmények megosztására irányuló új filozófia szimbólumaként is szolgál. A területen múzeum is várja a látogatókat, amely bemutatja a Lavazza 120 éves történetét, a kávé világát és a hozzá kapcsolódó mindennapos rituálékat. A legmagasabb szintű LEED-minősítéssel rendelkező Nuvola egy mindenki számára nyitott „piazza”, közvetlenül egy kora keresztény bazilika romjainál található, és nagy rendezvényterületei révén konferenciák, gyűlések és gasztronómiai események helyszínéül is szolgál majd. Az épületegyüttes otthont ad egy iparművészeti és design intézetnek is (IAAD - Institute of Applied Arts and Design), amely több mint 700 kreatív fiatalt foglalkoztat. A piazza területén található bisztró a Lavazza dolgozói mellett az utcáról betérő vendégeket is szívesen fogadja.

Ezt az egyedülálló projektet a Lavazza család negyedik generációja álmodta meg és a „Golden Team” elnevezésű – építészettel, élelmiszerekkel és formatervezéssel foglalkozó – mesteremberek csoportjával együtt alkotta meg. Ebbe a csoportba tartozik Cino Zucchi, Ferran Adrià, Federico Zanasi, Dante Ferretti és Ralph Appelbaum is. A Nuvolát magába fogadó tér Torino egyik első intelligens tere, amely alacsony fogyasztású LED világítással rendelkezik. A zöld területet Camilla Zanarotti tervezte, aki a Lavazza családdal együtt választotta ki a fákat és növényeket, hogy a helyet különösen vonzóvá tegye a nagyközönség számára.

Forrás: sajtóközlemény

A szerző legújabb cikkei:
Átadták a Skanska legújabb fejlesztését, a Mill Park irodaház komplexumot
Fal újrahasznosított anyagból
Dörgicsei nyaraló és egy templomrekonstrukció nyerte az Év háza díját
Magyar építészek a világ élvonalában
Új Közlekedési Múzeum – kiválasztották a 15 pályázót
Revit a középpontban – 2. rész
Átadták a nyíregyházi Pangea Ökocentrumot és Szállodát
Nagy-Britannia után Franciaországban is elindult az "örökségvédelmi lottó"
Főépítészi díjak átadása 2018
Hamarosan megkezdődik a Magyar Zene Háza építése + videó
Magyarország kincsei – Épített örökségünk
Revit a középpontban – 1. rész
Kiírták az Új Közlekedési Múzeum nemzetközi tervpályázatát



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)