hír tervek Sportcsarnok Tatabánya

Sportcsarnokot kap Tatabánya

Újabb jelentős sportcsarnoképítő projekt indul


iStvan | 2019.09.27

Budapest és Szeged mellett Tatabánya is sportfejlesztési forrásokhoz jutott. Kiderült, ki építi fel Tatabánya 6 000 férőhelyes sportcsarnokát.

A tatabányai sportbarátok – különösen a Kék Tigrisek szurkolói és a vívók – évek óta várják, hogy elinduljon az új, 6 000 főt befogadó csarnok építése. A kivitelezőt kiválasztották, a Kormány biztosította a hiányzó forrást, így még az ősszel elindulhat a munka – írja Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, Facebook-oldalán.

2016-ban a város lakói döntöttek arról, hogy 3 000 helyett 6 000 főt befogadó csarnok épüljön. A városvezetés konzultált a sportszervezetek képviselőivel, kulturális és civil szervezetekkel, és a pártokkal is. Két hét alatt 1500 aláírás gyűlt össze akkor a nagyobb csarnok mellett. A folyamatot a városi közgyűlés döntése zárta le, melyet a Jobbik, a DK, az LMP és az MSZP képviselői is támogattak.

A 3 500 üléses fix lelátó mellett 2 500 szurkoló számára elegendő mobil lelátó is épül.

A TED-en közzétették a tatabányai multifunkciós sportcsarnok közbeszerzésének az eredményét. A 6 000 férőhelyes létesítményt a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., valamint az Építő és Épületkarbantartó Zrt. tervezi és kivitelezi 18,55 milliárd forintos szerződéses értéken.

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) kiírása szerint nemzetközi és világversenyek megtartására és azok televíziós közvetítésére alkalmas multifunkcionális sportcsarnok jön létre. A létesítmény ugyanakkor a kézilabda utánpótlás és felnőtt sportolói számára a mindennapi felkészüléshez is otthont teremt. A csarnok több sportágat is kiszolgál majd, egy 12 pástot magában foglaló vívóterem is lesz benne.

A hasznos alapterület összesen 19 000 m2 lesz. A projektben a homlokzati részfelületekre is leforduló keményhéjalású íves felületű tetőfedést kell kivitelezni, összesen 16 000 m2 felülettel.

A lelátók befogadóképessége így alakul:

  • teleszkópos mobil letátók: 2 500 ülés
  • fix vasbeton lelátók: 3543 ülés (amiből 454 VIP ülés, és 100 sajtóülés asztallal kialakítva).

A tervezett tatabányai csarnok a kézilabda-Eb tartalékhelyszíneként szerepelt a korábbi hírekben.

Forrás: Magyar Építők

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások