belsőépítészet belsőépítész családi ház Colorado

Szaklap Standard az alap

Lakásfelújítás Boulder-ben


iStvan | 2021.09.01

A cikk címsorának leírásával utalni szerettem volna arra, hogy bizony, igyekszünk minőségi épületbemutatókat tálalni az érdeklődő olvasók (f)elé. Ezzel is azt az érzést keltve a digitális szférában, mintha szabadidejükben valóban nyomtatott sajtóban lapoznának.

Ez a gyönyörű, formailag a végtelenségig letisztult otthon Boulderben, Coloradóban zavartalan kilátást nyújt a Sziklás-hegységre. A tervezés arra összpontosított, hogy lágy, kényelmes hangulatot teremtsen a család otthonában, akik nyugodt és meghitt környezetet szerettek volna.

A tervezés része volt egy 30 láb (9,15 méter) széles, két oldalra sorolható üvegfal, amelyet a csodálatos coloradói időjárás kihasználása érdekében készítettek, hogy ezzel is fokozzák a kültér és beltér összeköttetését, a Flatiron-hegység lélegzetelállító látványának zavaralan feltárulását. Az üvegfal zökkenőmentes átmenetet teremt a belső és a külső között, és természetes fénnyel árasztja el a nappalit.

Az épületben lévő bútorok egyedi tervezésűekk. A konyha melletti reggelizőben lévő asztalhoz sarokpad és székek tartoznak, amelyeknél a család étkezhet, míg a formális vendéglátásra az ebédlő középpontjában elhelyezett dióasztal szolgál.

Szórakoztató és különleges beépített bútor az olvasó- és játszó"bunker", amelyet a főlépcső alatti mélyedésben alakítottak ki. Az üvegszálból készült és különleges velencei vakolattal bevont "játszókapszulát" úgy alakították ki, hogy kényelmes és tartós legyen, elviselje a család fiútagjai adta igénybevételt. A barlangszerű belső teret ergonómiailag úgy tervezték, hogy gyerekek és felnőttek is pihenhessenek benne. Párnákkal kitöltve remek hely olvasásra, pihenésre, délutáni szundításra.

A ház tele van meleg, kényelmes anyagokkal és személyes tárgyakkal. Minden felületet, műalkotást és berendezést alapos megfontolással választottak ki.

A ház fontos közösségi tere a moziterem, amelyet a családi filmnézésekre, illetve a sportesemények követésére alakítottak ki. Kényelmes ülő- és fekhelyek várják itt a család tagjait. A lépcsőzetesre alakított "minilelátó" hátoldalán egy bár található.

  • Helyszín:  Boulder, Colorado
  • Program:  Építészet, belsőépítészet, egyedi bútorok és beszerzés

Forrás: TUMU Studio

Tervezők. TUMU építész stúdió, Huili Feng és Ross Barney, feleség-férj.

Huili Feng és Ross Barney szakmai pályafutását díjnyertes projektek létrehozásával töltötte minden szinten: nemzetközi többemeletes irodai és vegyes használatú épületek, szállodák, közterületek, intézmények, iskolák, magánházak, bútorok és minden, ami köztük van. Néhány projekt, amelyen dolgoztak: Chicago Riverwalk, Lincoln park Zoo Visitors Center, Jiang Bei Sport- és Kulturális Központ, O'Hare International Airport Intermodal Transportation Facility, Chicago Union Station Master Plan és a Blue Cross Blue Shield épület bővítése.

Huili Feng Kínában született és nőtt fel. 2002-ben Chicagóba költözött, hogy megvalósítsa álmát és építész legyen. A University of Illinois Chicago-n szerzett építészmérnöki diplomát, majd a Goettsch Partnersnél dolgozott és segített abban, hogy a vállalat bővítse piacát a kereskedelmi és vegyes használatú magasházak tervezésében Kínában. Huili és Ross Goettsch irodájában dolgoztak együtt.

Ross chicagói származású. Építészetet tanult a New York-i Brooklyn-i Pratt Intézetben. Fiatal építészként New Yorkban a Beyer Blinder Belle Architects & Planners tervezőjeként dolgozott. 2004-ben visszatért Chicagóba, és 2004-2008 között a Goettsch Partnersnél dolgozott tervezőként és projektépítészként.

2006-ban, illetve 2008-ban csatlakoztak Carol Ross Barney irodájához. Huili és Ross kulcsfontosságú tagjai voltak a vállalat számos kiemelkedő és díjnyertes munkájának. Amellett, hogy hozzájárultak a teljes projekttervezéshez, Ross fontos szerepet játszott a cégnél BIM technológia bevezetésében, Huili pedig a tervezőszoftver belső és építőanyag-könyvtárát vezette.

Mindezen tapasztalatok révén mindketten széleskörű ismereteket szereztek a tervezésről, az anyagokról és a részletekről. Megértést, szakértelmet és vezetést hoznak a stúdió minden projektjébe.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások