Födelmesi Tamás | 2015.01.13
Az építmény a Svájci Alpokban helyezkedik el, és kihasználja a táj adottságait, így létrehozva egy rendkívüli nyaralót.

Az építészek egy 16 m2-es épületet újítottak fel kortárs módon. Az épület külső megjelenése teljes egészében a régi maradt. Az étkező hatalmas megynitást kapott, ezzel növelve a szoláris nyereséget, illetve rendkívüli kilátás engedve a hegyekre.

Nem is gondolnánk, de az épület háromszintes.
A pincében helyezkedik el egy gyerekszoba és egy fürdő. A földszinten kapott helyet az étkező, ami egyben publikus térként is funkcionál. Az emeleten pedig a hálószoba kapott helyet.

A belső anyaghasználat teljes egészében fa, ami melegséget teremt a havas Svájci Alpokban.


Építészet: Savioz Fabrizzi
Elhelyezkedés:Orsières, Svájc
Építés éve: 2012


Forrás+Képek: www.plataformaarquitectura.cl

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások