pestimonika | 2011.04.04
Az arany szín egyre terjed a középületek homlokzatainál, egy példa erre a Sankt Pöltenben nemrég elkészült bírósági épület. A terveket a bécsi Kronaus Kinzelbach építésziroda és a Vasko+Partner mérnökiroda készítette.
A tervezésre nyílt pályázatot írtak ki, ami az épület előtti tér és az alatta elhelyezkedó mélygarázs megformálását is magába foglalta. A városszövetet tekintve az új épület – amely főleg irodákat tartalmaz - a régi bírósági épület és a szomszédos másik igazságügyi intézmény közti foghíjat szüntette meg. Az ereszmagassága követi a meglévő épületét, de annak három emelete helyett ötöt foglal magában. A régi és az új részek akadálymentesen kapcsolódnak egymáshoz.
A réz-alumínium ötvözetből készült aranyszínű burkolat vízszintes sávokban fut az épület körül. A fugák mellett a szabálytalanul elszórt ablakok tagolják, amelyek kétféle formátumot képviselnek.
A terv a hozzáépítést és a tér megformálását is a meglévő épület homlokzatából kívánja levezetni. A ház homlokzatának tagolását követi a padok, a növénytámaszok, a virágágyások és a szellőzők kiosztása, ezek a különböző magasságukkal egy mesterséges tájat teremtenek.

További információ:
www.kronaus.com
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások