kiállítás

Az előljárók (?) után!

Evol kortárs.


iStvan | 2013.08.25
Annak idején a 2011-es évben, több cikkben is foglalkoztam a németországi EVOL streetartista különös, stencilezett embertelen panelvilágával.
Most egy másfajta reality show következik.
Akit érdekel visszatekinthet a következő linkekre kattintva betekintést nyerhetnek a makettpaneles művészetbe:
Különleges panelváros a föld alatt
A szerethető panelvilág
Evol panelházai a Smithfield market előtt.

E cikkem kiszemelt városművésze pár szóban beszélt a performance-áról.

Isaac: "Három hónap telepítési munka után az installációm egy új változata készült el a „Követni a vezetőket”,címmel a Bouffay téren, Nantes-ban (Franciaország). Készítette Levoayageanantes.

Ezúttal az eredmény egy 2000 darabos hatalmas installáció, több konkrét épületet felhasználva (ami a városszövetben valós épületek elbontásából maradt vissza, szerk.) képviselnek egyfajta város visszafejlődést, a haladás romjai: a metafora egyértelműen a kapitalizmus összeomlására hajaz, és a haladás mellékhatásait szimbolizálják. A destrukciós létesítmény 20 m x 18 m-es alapterületen terül el. Éjjel is élvezhető a különös -cunamipusztítást idéző- hangulat, mert az bemutató objectumai meg-és ki vannak világítva, így tényleg olyanok, mint egyfajta szellemváros."

A „vezetők követése” kritikus reflexió a társadalmi tömeg tehetetlenségére utalva.
Főszereplők: A hatalmat képviselő "vezetők", üzletemberek. S mint látható a művész fantáziájában (no meg persze a valóságban is) mind egyformák.

A kissé kopaszódós cementszobrokat máshol is felhasználta Isaac Cordal.

Alkotótársak, akiknek külön köszönetet mond saját honlapján:

David, Marie, Nathan, Gregoire and Catherine, Cyril, Xavier, Eric, Pierre,Wielfried, Fabienne, Elizabeth Coutant and Elizabeth Ausina, Cristophe, Elliot, Luis, Stephan, Julian, Romain, Yves, Jan (Beaufort), Valérie, minden barát és persze a saját család.
További remek fotók a kiállításról ITT

A kiállítás mozgóképpel
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások