pályázat exkluzív BORD Decode pályázat

Decode – The Space for ARThitecture

Építészeti és képzőművészeti pályázat


iStvan | 2018.09.07
A név: Decode, jelentése számunkra az alkotásainkba kódként beépített történetek visszafejtése, amelyeket megbízóinkkal és alkotótársainkkal közösen írtunk.
A feladat tehát megtalálni és megfejteni ezeket a történeteket és újakat írni: mindenkinek a sajátjait! – Bord

Építészeti és Képzőművészeti pályázat és kiállítás

A Bord Építész Stúdió a Decode pályázat és az azt követő kiállítás által lehetőséget kíván teremteni az építészet, a design és a képzőművészet találkozására, új kapcsolódási pontokat felfedezve és szorosabbá fűzve a társművészeti ágakat.
A Decode célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotásra és ezáltal az értékteremtésre.
A Bord Építész Stúdió idén ősszel rendezi meg a Decode című kiállítását, amelyhez pályázat útján keresi kiállító partnereit építészet és vizuális/alkalmazott művészetek területéről. A kiíró olyan pályázati anyagokat vár, amelyek egy-egy történet köré épülnek fel. A kiállítás célja, hogy bemutassa az egyes építészeti és művészeti projektek mögött meghúzódó történeteket és gondolatvilágot, melyek értékes, egyedi alkotássá emelik a műveket.

Ezek a munkák nem a nemzetközi trendekhez igazodnak, hanem erős, önálló gondolati háttérrel és alkotói szándékokkal jönnek létre.
A pályaművek közül a művészetek és építészet különböző területeinek kiemelkedő képviselőiből felkért szakmai bíráló bizottság választja ki a kiállításon résztvevő és a díjazott anyagokat.
A Decode pályázat összdíjazása, két kategóriában (Építészet és Alkalmazott/vizuális művészet) együttesen, nettó 800 000 Ft.

A pályázati kiírás letöltése magyar nyelven.

A Decode pályázat bírálóbizottságának tagjai:
Bordás Péter - a Bord Építész Stúdió alapítója és a zsűri elnöke
Dr. habil Szabó Levente - Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar
Dr. habil Anthony Gall Phd - Ybl Építészmérnöki Intézet
Golda János DLA - Ybl-, Pro Architectura, Príma díjas építész
Kálmán Borbála - művészettörténész, a Ludwig Múzeum kurátora
Etentuk Inemesit - az Artlocator alapítója, kulturális menedzser
Dr. Kukla Krisztián - a Leopold Bloom Alapítvány művészeti vezetője

A pályázati anyagból rendezett kiállítás időpontja:
2018. november 7-18.
helyszíne: a budapesti Faur Zsófi Galéria.
A stúdió célja, hogy a hely meglévő értékeiből táplálkozva, erős, egyedi karaktert adjon épületeinek. Minden projektet egy-egy történet köré épít fel. Ez a történet inspirálja az építészeti koncepciót, amely vezérfonalként kíséri végig a tervezés folyamatát és ruházza fel egyénisséggel épületeit. Ebbe a gondolkodásba nyerhetünk bepillantást három épülő projektjükön keresztül. Ezek rövid bemutatása a pályázati felhívás mellékleteként megtekinthetőek.

A három terv, a rátkai Sauska Borászat , az etyeki Cider üzem és a Debreceni Egyetem Innovációs Központjának épülete a kiállítás alapelemeit képezik majd.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások