droID | 2016.10.20
Az építészeti rekonstrukció lehetőségeit vizsgálja a virtuális térben az Unfolding Budapest. Ravasz Jonathan és Filip Ruisl egy legendás budapesti épület homlokzatát adja vissza a kiterjesztett valóság (AR) alkalmazás segítségével. Az eredményt városi sétán mutatják be október 23-án, 25-én és 27-én a Reality Research Festival programjában.

Az Unfolding Budapest című projekt az építészeti rekonstrukció lehetőségeit vizsgálja a virtuális térben. Miközben az épített környezet megőrzése bonyolult jogi és tulajdoni viszonyok függvénye, addig a digitális design a hozzáférésen alapuló kreatív folyamatok terepe. A Reality Research Festival programjában esettanulmányt mutat be Ravasz Jonathan ésFilip Ruisl. A két alkotó a 7. kerületben található, Pollack Mihály tervezte Makkhetes vendéglő, a mai Holmi-ház (Rottenbiller utca 52.) homlokzatát adja vissza az eredeti terveknek megfelelően a kiterjesztett valóság (AR) alkalmazás segítségével. A városi sétával összekötött bemutató október 23, 25 és 27-én várja a programra előzetesen regisztrált, maximum 5 fős csoportokat.

Jonathan Ravasz, Filip Ruisl (SK): Unfolding projekt prezentációja:
október 23. (vasárnap) 10:00-11:00, 15:00-16:00
október 25. (kedd) 17:00-18:00
október 27. (csütörtök) 17:00-18:00

Regisztrációhoz kötött, ingyenes városi séta.
Regisztráció: festival@realityresearch.info
Facebook-esemény itt.

Találkozóhely: Rottenbiller utca és Dob utca sarkán.

A program a Reality Research Festival része, amelyoktóber 21. és 27. között első alkalommal várja azúj technológiák iránt érdeklődőket Budapesten. A rendezvény célja, hogy művészeti, fejlesztői és kutatói szempontokból egyszerre értelmezze, hogyan ékelődnek be  az új technológiák, az AR – augmented reality (kiterjesztett valóság) –, a VR – virtual reality (virtuális valóság) – és az MR – mixed reality (kevert valóság) – az észlelési és a tudati zóna közé, illetve hogyan befolyásolják a körülöttünk lévő világ megismerését, feldolgozását. A valóságkutatók hete a Placc Nemzetközi Művészeti Fesztivál és a 2007 óta működő, technológiai innovációval foglalkozó labor, a Kitchen Budapest kezdeményezésére született meg több más hazai és nemzetközi kulturális szervezet közreműködésével.

A Reality Research Festival központja a Kubik Coworking Iroda alagsorában talált otthonra (13. kerület, Jászai Mari tér 5-6.).

Részletes program itt és itt.

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások