díj Forster Gyula-díj Miniszterelnökség műemlékvédelem Schönvisner István-díj

Felhívás a kulturális örökségvédelmi elismerések 2018. évi kitüntetettjeinek jelölésére


droID | 2017.12.07
A Miniszterelnökséget vezető miniszter 2018-ban is kitüntetések adományozásával ismeri el a műemlékvédelem és a régészeti örökség védelme területén, a kulturális örökség érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató szakemberek munkáját.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelete alapján külön-külön kitüntetés adományozható a műemlékek illetve a régészeti örökség megőrzése érdekében munkálkodó szakemberek megbecsülésére (6. §).

A Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díjban a műemlékvédelem területén végzett kimagasló szakmai tevékenység elismeréseként évente legfeljebb 2 fő részesülhet.

A Régészeti örökségért – Schönvisner István-díj évenként legfeljebb két régész szakembernek adományozható, aki a régészeti örökség védelme érdekében a feltáró és tudományos munkásságon túlmutató széleskörű szakmai tevékenységet fejtett ki.

Az elismerések 2018. évi kitüntetettjeire a felhívás mellékleteként közzétett jelölőlap (az abban foglaltak szerint) és nyilatkozat kitöltésével lehet javaslatot tenni. A kitüntetések posztumusz nem adományozhatók, és az elmúlt 10 évben kitüntetett személyek sem jelölhetők.

A kitüntetések átadására március 15-e, az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából kerül sor.

A javaslatokat – a jelölőlap és a javasolt személy által kitöltött és aláírt nyilatkozat űrlappal együtt – 2018. január 2-án 17:30 óráig kérjük megküldeni elektronikus és postai úton is az alábbi címre:
gabriella.ghyczy@me.gov.hu
;
postacím: Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárság Kulturális Örökségvédelmi és Kiemelt Fejlesztési Főosztály 1357 Budapest Pf.: 6.

A felhívást, a jelölőlapot és a nyilatkozatot egyben ITT lehet letölteni.

További információ: 06-1-795-6231 (Ghyczy Gabriella)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások