hír kiállítás makett Mini Magyarország Szarvas

Miniatűr Magyarország Szarvason

Közlekedéstörténettel megspékelve


iStvan | 2015.05.02
Tavasztól elektromos városnéző kisbusszal is érkezhetnek hazánk egyik (de nem egyetlen) interaktív makettparkjába.

Alig egy hónapja adtunk hírt a Mórahalmon megnyított Miniatűr műemlékek parkjáról, és máris egy hasonló látványosságra hívhatjuk fel a nyaralást tervező, illetve nyaralásra vágyó olvasóink figyelmét.

A gyönyörű természeti környezetben található új makettparkban Magyarország épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható. A magyar vasúttörténet legendás mozdonyainak, legszebb állomásépületeinek és a balatoni vitorlázás ikonikus hajóinak kicsinyített másaival bővült a makettpark, így abban jelenleg mintegy félszáz makett látható.

A Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként megvalósult park hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában található. A szabadtéri kiállítás hazánk történelmét, hagyományait, legjelentősebb építészeti nevezetességeit mutatja be.

A Magyarország alakú terepen közel 280 méternyi vasúti sínen masíroznak a miniatűr mozdonyok, a Balatonon és a kicsinyített Dunán hajó- és vitorlásmakettek ringatóznak, amelyek mellett több emblematikus épület, kastély, templom és régi állomás is megtalálta a helyét. Igazi ritkaságnak számító hangfelvételek, dallamok csendülnek fel a lilliputi épületekből, a vasút- és hajómakettek gombnyomásra indulnak a síneken, a Balaton vagy éppen a Duna kicsinyített másán.

További információk: Minimagyarország.hu
Forrás: Sokszínűvidék.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások