Födelmesi Tamás | 2018.02.16
A Kiczera-hegy lejtőjén találhatók azok az apartmanok, amelyek a Beszkidek gyönyörű erdei és hegyi patakjai között helyezkednek el.

Wisła központjától kb. 4 km-re található ez az épület. Az apartmanok kizárólag fából készültek, és a belső terek díszítését is igyekeztek természetes anyagokból kialakítani. Az épületben fellelhető természetes anyagok harmóniát képeznek a finom szövetekkel és a fával.

Minden apartman reprezentatív és hatalmas ablakokkal rendelkezik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az őt körülvevő természeti értékekre. Ezenkívül a tervezők az apartmanok többségében gondoltak a tágas teraszokra is.
Az apartmanok területe az átlagosnál nagyobb alapterülettel rendelkezik, így nyújt kényelmes életteret az itt megpihenni vágyók számára.

Az utakat kőburkolattal fedték le, a lépcsők pedig óriási kőzetblokkokból készültek, így teremtve az épületben kortárs belső enteriőrt csupán természetes anyagok alkalmazásával.
A tervező csapat sokat dolgozott azon, hogy az épület hogyan viselkedhet ebben a környezetben, és igény esetén miként tud az épület parazita módon tovább bővülni, vagy új egységként megjelenni a tájban.

Építészek: Łukasz Brandys (vezető tervező), Tomasz Złoczowski, Sławomir Sobeczko, Joanna Brandys
Helyszín: Wisła, Lengyelország
Építés éve: 2016

Forrás: Brand'ysDesign,  ArchDaily

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások