blog

Hétmérföldes lépés.

Mottó: belépés csak hétmérföldes csizmában.


iStvan | 2011.03.04
Már régóta böki a csőröm a most bemutatandó érdekesség. Végre készültem fényképezőgéppel is, s megörökítettem egy akadálymentesített (értsd: akadály nincs a kapu előtt) bejáratot.
Poénosra vettem a figurát, de mielőtt az értelmetlenséget látnánk a közölt fotóban, a jó szándék csak megmozdul bennem és értelmezem a látottakat. Próbálom megfejteni hogyan működött (működik?) ez a bejárat.
Első gondolatok, mivel egészségügyi intézményt látunk, bizonyára „mentőautó dokkoló” lehet a zömök lábakkal határolt, komor hangulatú kapuzat. S itt ki is fogyok az ötletekből, mi más célja lenne a „magas küszöbnek”. Persze képzeletem tovább pörög. Ha tényleg mentőautóval álltak a kapu elé, nekem szűkösnek tűnik a nyílás. S azt is furcsának találom - ismerve az érintett utca jelenlegi forgalmát, szélességét,- hogy itt könnyedén foroghattak, pöröghettek egymás után a mentők (főleg a régi Nysa mentőautók). A többes szám is csak feltételezés.
Ez egy olyan architortúra bemutatásnak készült, aminek célja a rejtélyfeloldás. Aki többet tud nálam az érintett bejáratról (az is lehet, hogy csak kijárat), szívesen fogadom reakcióját, ismereteit.
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások