tervek

Moshe Safdie Szingapúrban 2.

Az a bizonyos 2. Safdie/Szemirámisz függőkert.


iStvan | 2011.10.18
Szerintem térjünk vissza rá 3 év múlva, vajon „szellemes” magasház lesz-e belőle (mint a Pécsi), vagy belakott luxusapartman.
Most egyelőre terv.

Moshe Safdie építész, dizájner álmodta meg ezt a két, egyenként 38 emeletes, 500 apartmanból álló luxuscsodát. A két tornyot 3 növényekkel tarkított híd köti össze, és természetesen a luxus alapkellék, a tetőmedence sem maradhatott ki a zöldellő épületből. A projekt egyelőre a fejlesztési fázisnál tart, ha minden flottul megy, 2015-ben költözhet be az első lakó.

A nagy sűrűségű lakóház kielégíti a növekvő városi központ igényeit, miközben biztosítja a családoknak a közösségi tereket és szolgáltatásokat.
Buján ültetett kerteket foglal magába a két épület, amely zöldfelület beszivárog az összekötő hidakra is. Emellett tágas szabadtéri teraszok is megtalálhatók.
A hidakhoz természetesen csak a ház lakói férhetnek hozzá. Az épületen lévő szabadtéri sétáló utakat három különböző magasságban alakították ki, panorámás kilátással a környező trópusi tájra. A hűsítő szellő a kanyonszerű struktúrán végig tud söpörni, ez biztosítja légmozgást az egyes egységek között, még a mátrixszerű erkélyeknek is van jelentősége.
A szőlőfürtszerű fürtözöttség enyhíti függőleges város érzését, a koncentrációt maximalizálja, hogy minden lakás kapcsolatban van a ”természettel”, a személyes külső kertekkel. A talajszinten sétautak, őshonos pálmafákkal árnyalt medencék emelik a luxus érzést. Az objektum közelében a szomszédos bishan park fog szolgálni a zöld puffer területként, a közeli város adja a rekreációs lehetőségeket.

Beruházók: Capitaland Residential Singapor (75%) és a Mitsubishi Estate Asia pte. ltd (25%)
Vezető tervező: Moshe safdie, safdie építészek
Projekt építész: DCA építészek Pte Ltd
Egységek száma: kb 500 egység/oldal
Terület: 11997 négyzetméter
Bruttó alapterülete: 58.786 négyzetméter
Lakóegység típusok és lehetőségek: egy hálószobás plusz szoba, két hálószobás, két hálószobás plusz szoba, három hálószobás és négy hálószobás egységek.
Felszereltség: 50 méteres körben medence, szabadidős medence, gyermekmedence, játszótér, teniszpálya, különterem, karaoke szobát és egy tornateremmel.

Elérhetőség: öt perces sétára a bishan közlekedési csomóponttól, amely tartalmazza a bishan busz csomópontot és bishan MRT állomást (Észak- Dél-line és kör vonal).
Közel vannak a kiskereskedelmi, szórakoztató, oktatási és szabadidős létesítmények. Pl. 8 bevásárlóközpont és bishan park, valamint elismert hazai és nemzetközi iskolák, mint a Raffles Katolikus Középiskola, az Ausztrál Nemzetközi Iskola és a Stamford Amerikai Nemzetközi Iskola.

Forrás: designsarok.hu, designboom.com, msafdie.com

További látványképek és animáció.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások