épületek bor Getto Tamás kiállító tér kultúra rendezvényház Villány

Családi vállalkozás a bor kultúrájáért

Kiállító és Rendezvényház Villányban


iStvan | 2015.06.13
A Secret Key Kft. 83 703 259 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchényi Terv keretein belül, az „Európai Regionális Fejlesztési Alapból” a „Kiállítói és Rendezvényház létesítése Villányban” elnevezésű pályázatával.

Generációk óta a család birtokában van az a terület, aminek környezettudatos felújítását 2013-ban kezdte meg Kovács László.

A Kiállító és Rendezvényház által Villány a turisztikai piacon egyedinek számító fejlesztéssel bővült. Nemcsak egy új, korszerű pincerendszert létesítettek a jelentős történelmi múlttal rendelkező borvárosban, de állandó és időszaki kiállításokkal is szórakoztatni kívánják az ide látogató belföldi turistákat és az egyre nagyobb számban hazánkba látogató külföldi vendégeket. A kiállításokon megismerhetők lesznek a régió szőlőtermesztési és borászati hagyományok, melyhez hozzájárulnak a Magyar Bortörténeti Társaság által felajánlott kiállítási anyagok. Emellett a villányi bor világhírű felfedezőjének, Schuth Vilmosnak is emléket állítanak.

Intézményben 130 fő befogadására alkalmas rendezvénytér is helyet kapott, melyet a bormúzeum, a látványkonyha, a bortrezor, egy sókamra és a 60 fő ültetésére alkalmas terasz tesz igazán modernné és varázsolja hangulatossá.

Tervező: Getto Tamás

Forrás

Tekintsék meg a Kiállító és rendezvényház weboldalát is.

Utolsó fotón balról: Takáts Gyula Villány polgármestere, Kovács László tulajdonos, Nagy Csaba Pécs alpolgármestere.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások