épületek Pécs új pécsi Szabadidő- és Sportközpont

Elkészült a kis testvér

Új sportcsarnokkal gazdagodott a pécsi kosárlabdaélet


iStvan | 2019.08.30

A mintegy félezer utánpótlásjátékos mellett az iskolásokat és a versenysportot is kiszolgálja a Vicencz Ottó által tervezett és B Build and Trade Kft. által kivitelezett létesítmény – írja a Magyar Építők.

A nagy testvér (Rátgéber Akadémia) átadása (2018. október 11.) után alig egy évvel Pécsett a héten átadták a város új sportcsarnokát a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) Verseny utcai sporttelepén. A B Build and Trade Kft. kivitelezésében egy 2000 négyzetméteres kosárlabda munkacsarnok jött létre, ahol a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémiájának sportolói és az iskolások egyaránt edzési lehetőséghez jutnak.

A beruházásban több mint százfős lelátó, közösségi tér, öltözők, szociális és egyéb kiszolgáló helyiségek jöttek létre. A létesítményben naponta több százan sportolhatnak majd.

A korábbi sajtóhírek szerint "az épület délelőttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt."

Az új létesítmény kiváltja az eddigi, sportolásra csak korlátozottan alkalmas helyszínek egy részét.

 A sportinfrastruktúra-fejlesztés keretében a 100 éves PVSK telephelye 1,5-2 év alatt modern sportközponttá alakul.

Az átadón a sportért felelős államtitkár is részt vett. Szabó Tünde beszédében emlékeztetett, Pécsen nagy hagyományai vannak a kosárlabdasportnak, a város megérdemeli a létesítményt, és a kormány örömmel nyújtott segítséget a beruházáshoz.

Hozzátette, az épület küldetése sokkal több, mint a lehető legjobb kosárlabdázók felnevelése. „A sportolók itt ugyanis egy közösség formálásának részei, amelyben ők maguk kiváló emberré formálódhatnak” – fogalmazott a politikus.

S valljuk meg, egy összetartozó közösségben élni egészségesebb, kellemesebb, mint egy széthúzóban!

A tervező az engedély tanúsága szerint az építész Viczencz Ottó, a statikus Brandmüller István (a sajtóban sajnos ez nem adták közre).

Fotók, forrás: Magyar Építők, Hegedűs Gergely

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások