hír

Felavatták a Vasas új edzőcsarnokát

A sportra, sportért áldozni kell, csakúgy, mint az eredményekért


iStvan | 2012.12.06
Miniszterelnökünk jelenlétében, ünnepélyes keretek között avatták fel a Vasas Sport Club új edzőcsarnokát.

Kevésbé látványos maga a komplexum, mint amennyire a hír nagyságát a hírforrásokban, hogy is mondjam, felnagyították. Persze-persze fontos, hogy ki avatja fel és mikor a létesítményt, de azért a produktum is megérdemelt volna több fotót.

2012.12.04-én, kedd délután vehették át a Vasas sportolók a sportklub új edzőcsarnokát.

A beruházás kivitelezés részének teljes költségvetése nettó 438 millió forint volt, amelynek 70 %-át TAO támogatások biztosították, a fennmaradó 30 %-át pedig a kormány támogatása adta. Az ingatlan a Magyar Állam tulajdonát gyarapítja, míg a vagyonkezelő a Vasas Sport Club, 2004. december 1. óta. Ezzel a bővítéssel a Fáy utcában több, mint 1,3 milliárd Ft állami vagyont növelő sportcélú beruházás valósult meg az elmúlt években.

A kézilabdacsarnok bővítése során egy kétszintes, összesen 2.600 m² területű edzőcsarnok épült. A földszinten 20x20 méteres edzőterem (ökölvívóterem), illetve az egész edzőcsarnok öltöző- és egyéb kiszolgálóhelyiségei kaptak helyet. Szintén a földszinten kapott helyet egy közel 100 m²-es komplett erősítőterem. Az emeleten 45x24 méteres, szabvány szerinti kézilabdapálya épült, és a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségek.
A csarnok bővítésének köszönhetően a kézilabda szakosztály edzéslehetőségei bővülnek, de az idén százéves birkózó szakosztály, valamint az ökölvívó szakosztály is lehetőséget kap az edzőcsarnok használatára. Az edzőcsarnok tökéletes kiegészítése a meglévő versenycsarnoknak, mivel így a terület összességében alkalmas nagyobb utánpótlás és felnőtt tornák és kupák megrendezésére mind csapat, mind egyéni sportágakban.

Orbán Viktor avató beszéde

Forrás

A Vasas
Magyarországi Vas- és Fémmunkások Szövetsége már megalakulásától kezdve igyekezett megtalálni a megfelelő kereteket a szabadidő minél tartalmasabb eltöltésére. Így alakult meg 1911. március 16-án a több ezer főt aktív, több tízezer főt passzív sportolásra ösztönző Vas- és Fémmunkások Sport Clubja.

A sportegyesületnek a 100 év alatt 30 szakosztálya volt hosszabb rövidebb ideig, a hagyományos sportágak mellett (labdarúgás, atlétika, birkózás, kézilabda, vízilabda, ökölvívás, röplabda, vívás, sakk, tenisz) olyan kuriózumnak számító szakosztályok is alakultak, mint a gyeplabda, motorcsónak, motorkerékpár-autó. Ma a Vasas Sport Clubbon belül az Alapszabály értelmében 16 szakosztály működik.

A piros-kék egyesület sportolói az évtizedek alatt több mint 1400 országos bajnoki címet, 45 olimpiai aranyérmet, 40 világbajnoki, valamint 39 Európa-bajnoki címet nyertek. Olyan kiválóságok öregbítették a Vasas Sport Club hírnevét, mint az atléta Németh Imre, a 100. olimpiai bajnoki címet szerző birkózó Hegedűs Csaba, a teniszező Körmöczy Zsuzsa és Taróczy Balázs.

De folytathatjuk a legendák sorát Papp Lászlóval, Gedó Györggyel, a vívó Kárpáti Rudolffal, a vízilabdázókkal Markovits Kálmánnal, Jeney Lászlóval, a Faragó-Csapó-Kenéz „triumvirátussal”, vagy a Mocsai Lajos irányításával BEK-et nyert női kézilabdázókkal és még jó néhány oldalon keresztül sorolhatnánk a nagyságokat. Ne feledkezzünk meg Illovszky Rudolfról, a "Vasas ikonjáról" sem, aki haláláig, 2008. októberéig mindennap bejárt a Fáy utcába dolgozni.

A mai Vasasban is olyan tehetségek vagy már-már a jövő nemzedékének példaképül szolgáló bajnokok sportolnak, mint például dr. Steinmetz Barnabás, Bacskai Balázs, Wöller Gergő, Sastin Marianna, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron.

A Vasas Sport Club legfőbb célja az itt sportoló kiválóságainak megtartása, minél több, éremesélyes olimpikon felkészülésének elősegítése, utánpótlás nevelés minőségének folyamatos javítása, a sport szeretetének átadása a legkisebbeknek és az ezekhez szükséges infrastruktúra biztosítása.

A pozitív híradótól

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások