cikk

Kalákák Erdélyországban és itthon [9]

HomorodKarácsonyFalva_2006. aug. 30. - szept. 8.


iStvan | 2011.03.19
Meglepetésszerűen már nem csak a National Geographic-on tesznek említést egyes kalákákról, de a Wikipedia Homoródkarácsonyfalva szócikkében is olvasható említésszerűen a kalákamozgalom e cikkemben érintett témája, a Dungó Feredő.

Kisebb kihagyás után folytatom a sorozatom soron következő kalákahistóriájával, amelyet természetesen, megint csak Kovács Áron barátom által szerkesztett a Dungó Feredőről
Az oldalon érdemes belelapozni Orbán Csaba, a Homoródkarácsonfalva Közbirtokosság elnöke által szerkesztett kis HomoródKarácsonyFalvi Füzetbe A 2006-ban elvégzett munkálatokról és azok eredményéről készült képek megtalálhatók Fotók 2006-ra kattintva , vagy egy évet előreugorva rögtön lekövethető a 2007-es évi munkákat bemutató fotótermés alatt.
Az hivatkozásos írás végén annyit azért hozzáfűznék, hogy még a 2006-os kaláka előtt jártam Homoródon és nagyon meglepett, hogy a „nagy Hargitában” gesztenyéséről híres faluba cseppenhettem. Arra is emlékszem, hogy Sepsiszentgyörgyben az Országépítő Kós Károly egyesülés alapításán (2005.12.10) már ott volt a fent említett Orbán Csaba, hogy idejében elkezdje szervezni a „saját kis homoródi kalákáját”, (fel)jelentkezzen a folyamatosan bővülő kalákahelyszín listára.
Következő Kalákás cikkemben már a 2007-es eseményeket szeretném taglalni.
Remélem eddigi és az ezt követő írásaimmal találtam olyan közön(s)séget, akik látnak jövőt a bemutatott szemléletben, a gyökerekre építő elhívatottságban, kicsit „színpadiasan” fogalmazva Magyarország feltámadásában.

Homoródkarácsonyfalva a wikipedián

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások