épületek Kanada konténer újrahasznosítás

Kanadai konténeres kényelem

1:1-es legozás, két hét alatt


iStvan | 2016.04.01
Sosem fogyunk ki az ötletekből, ha konténerekből épített lakásokról van szó; a kész acélhasábok variálhatósága, formázhatósága végtelen.

Lassan már a menürendszerben újabb kategóriát lehetne nyitni konténerépítészet, vagy konténer-újrahasznosítás címszóval.
(Megjegyzés: a szalmabála-építészet is megérdemelne egy kis sarkot :))

Ha lenne tengeri kikötőnk (s persze nem épp a CSOK/NOK-on törnék a jogászok az elméjüket), bizonyára már nálunk is jobban elterjedtek volna a konténer épületek. Megannyi hajléktalannak, akarom mondani szociálisan rászorulónak szolgálna gyorsan elérhető hajléknak – fedélnek a fedél nélkülieknek –, potom pénzért.

Viszont a tengeren túlon (Quebec, Kanada), Claudie Dubreuil de Mirabel – a kanapén ülő hölgy – úgy döntött, hogy ő egy igazán különleges anyagból szeretne házat építeni magának. Úgy látszik, hogy a logikája és az észjárása a házépítéshez, különösen jó, hiszen kitalálta, hogy ha megrendel négy tengeri szállítmányozásnál használt fémkonténert, azokat összeforgatva viszonylag olcsó anyagból képes lesz előállítani házát.

Szerkezeti megoldások: fejjel lefelé elhelyezett konténerek, az egymás melleti konténerek közötti a acélfalakat kivették, a fogadószerkezet (az alap) az alagsor vasbeton szerkezete, külső burkolata akácfa, belseje fehérre festett acéllemez (a konténer látszó belseje)...

A hírforrások azzal a hangzatos főcímmel csalogatják a netfelhasználokat, hogy a "konténerszerkezetű ház körülbelül 1 millió forintból épült fel". Igen ám, de az 1 millió Ft a konténerek beszerzési költsége, a berendezések, szaniterek, egyéb belsőépítészeti kiegészítők ezen felül értendők.

A betűk helyett beszéljenek inkább a forrásoldalak fotói

Forrás: almaimotthona.hu / lapresse.ca
Tervezők: Tremblay L'Écuyer Architectes

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások