iStvan | 2017.08.01
Ahol szűkös a hely, nagy kincs a jó ötlet. Erről tanúskodik a Varkenoord klubház Dél-Hollandiában.

Giovanni van Bronckhorst, Robin van Persie, Jordy Clasie, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi ... csak egy maroknyi Feyenoord Akadémián végzettek közül, akik elit európai klubokban és nemzetközi színtéren is megfordultak.

A Feyenoord Academy Hollandia vezető ifjúsági fejlesztési programja. Az Akadémia a Varkenoord képzési komplexumon alapul. Testre szabott napi elit sportedzést- és oktatási programot kínál néhány lépésre a De Kuiptól. Ez egy optimális helyszín a tehetséges fiatalok számára, hogy fejlesszék képességeiket, miközben arra törekedhetnek, hogy megvalósítsák álmaikat. Később aztán egy professzionális szerződés aláírásával akár bekerülhetnek a Feyenoord neves csapatába.

Sokan már elérték céljaikat: játszhatnak a pályán egy hatalmas stadionban, akik korábban a fejlesztési központ pályáján cseperedtek fel. Minden szezonban a fiatal játékosok eljuthatnak a holland és nemzetközi sportszínpadokra.

A Feyenoord Academy megnyerte a Rinus Michels-díjat, a Hollandia legjobb ifjúsági akadémiája számára kiírt elismerését öt évre. Nem meglepő tehát, hogy a Feyenoord Akadémia hazai és külföldi hírű.

A sportkomplexumnál az ötvenes években rakták le az alapköveket, most újabb ráncfelvarrást kapott a sportoló klubcsapatok és persze a közönség megelégedésére. Az egyedülálló megoldással két irányban használható lelátókat hoztak létre, miközben a klubélet feltételeit is magában foglaló épületegységet alakítottak ki. A sport parkban közel 20 focipálya is található. Három szövetség egyesült néven FC Ijsselmonde-ként kezdi az első versenyszezonyját a 2017/2018-as évadban.


Az építkezés megkezdése: 2016. szeptember.
Az építkezés befejezése: 2017. június 30.

Fotók forrása: www.nlarchitects.nl


 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások