pályázat

Nemzetközi pályázati felhívás a Bagnoli-területre

A pályázat benyújtási határideje: 2019. november 12.


iStvan | 2019.10.22

Az Invitalia kormányzati szervet a Nápoly nyugati határán fekvő Bagnoli térségének környezeti rehabilitációs és városi regenerációs programjának végrehajtására jelöltek ki. A Bagnoli területe körülbelül 2,5 négyzetkilométer és az egyik legnagyobb acélmű volt Európában, ami 1993-ig működött.

Az Invitalia, amely a volt acélüzem egész területének tulajdonosa, kidolgozta a környezeti rehabilitáció és a városi regeneráció programját. 2019. augusztusban az Olasz Köztársaság elnökének rendeletével az Invitalia megkapta az új városfejlesztési terv jóváhagyását, amely meghatározza a teljes terület egyes részeinek felhasználását és az építendő új épületek mennyiségét.

A jóváhagyást követően az Invitalia az egész térség új tájképének megtervezéséről szóló nemzetközi versenyt hirdetett meg táj- és várostervezők, valamint a vízparti területek újratervezésében jelentős tervezési tapasztalattal rendelkező legjobb építészeti cégek meghívásával.

Az új Bagnoli-terület jövőbeli képének (különösen a városi parknak és a vízpartnak) elképzeléséhez a pályázatra nevező résztvevőknek meg kell határozniuk az új épületek tömegét és kialakítását a városfejlesztési tervben előírtak szerint.

A verseny két szakaszból áll:

Az előválogatási szakaszból és a pályázatoknak a kiválasztott versenyzők általi ismertetéséből. Az előválasztás minden olyan üzemeltető számára nyitva áll, akik rendelkeznek a feladatmeghatározásban foglalt követelményekkel.

Az előzetes kiválasztás során 20 pályázót jelölnek meg, akik a referencia-feltételekben meghatározott kritériumok szerint kiszámított pontszám alapján benyújthatják a projektötleteiket, amelyeket anonim módon értékel a szakértői bizottság.

A pályázatokat az Invitalia e-közbeszerzési weboldalon (olasz) kell benyújtani 2019. november 12-én 11:00 óráig. 

A részvételhez minden jelöltnek legalább egy szakági tervezőkből álló csapatot kell felépítenie.

A csoportok összetétele:

  • egy építész, táj- és településtervezési szakemberekkel,
  • egy vagy több mérnök hidraulikai, szerkezeti, geotechnikai, üzemmérnöki és környezetvédelmi ismeretekkel,
  • egy agronómus vagy erdészeti doktor,
  • egy geológus.

A verseny hivatalos nyelve az olasz.

A díjak teljes összege 325 000 euró, ebből 150 000 az első helyért, 100 000 a második helyért és 75 000 a harmadik helyért.

Az olasz törvénynek megfelelően az Invitaliának joga van megbízni a nyertest a városi park tervezésének következő szakaszára, amelynek becsült értéke 4 millió euró.

Forrás: Invitalia

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások