hír

A CET fővárosi lett

Végre vége lehet a huzavonának


iStvan | 2012.08.02
A Fővárosi Önkormányzat júl.25., szerda délelőtt birtokba vette a CET Közraktárak Épületegyüttest.

Akik nyomon követik/követték az Építőipari Mesterdíjas gépészetű "szárazföldi bálna" sorsát (mint például a hivatkozott cikk szerzője, Dorka), vagy csak felfigyeltek a róla szóló hírekre , most egy kicsit fellélegezhetnek, mert remélhetőleg gondos kezekbe kerülhet az acél Moby-Dick.

A Fővárosi Önkormányzat felhatalmazott képviselői és a CET-et kivitelező konzorcium megállapodási szándékukat jegyzőkönyvben rögzítették – írja az önkormányzat közleményében. A generálkivitelező, a WHB Építő Kft. a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletének megfelelően – a beruházóval, a Porto Investment Hungary Kft-vel szembeni díjvitája miatt – délután 2 órakor lehetővé tette, hogy a Fővárosi Önkormányzat az ingatlant birtokba vegye.

Ezzel egy másfél éves huzavona zárult le, megnyílt annak a lehetősége, hogy az Önkormányzat a létesítmény építését befejezze, és mihamarabb megnyissa az épületet – írják. Az önkormányzat azt ígéri, segít, hogy a CET építésekor kifizetetlen alvállalkozók hozzájussanak díjköveteléseikhez.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a CET kivitelezői szerint a fővárosi önkormányzat az utolsó pillanatban felrúgta a két hónap alatt összehozott elszámolási megállapodást és akadályozta a műszaki átadás-átvételt. Márton Imre, a Porto Investment vezetője szerint a főváros félreértelmezte a bíróság ítéletét, ami ellen felülvizsgálati kérelemmel fordultak.

A dunaparti Közraktáraknál, Ferencváros területén megépített 27 ezer négyzetméteres létesítményt 2010 augusztusában kellett volna befejezni. A CET (Central European Time) tavaly tavasszal kezdődött műszaki átadás-átvételi eljárását időközben leállították, a belső beépítéshez nem fogtak hozzá, az épület jelenleg üresen áll.

Fotók: vg.hu

Hírforrás

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások