épületek Baja piac

A régi és új találkozása

Jól halad az építkezés a bajai piacon


iStvan | 2019.09.16

Összesen 4 000 m2 fedett rész és 14 000 m2 közterület újul meg a Duna-parti városban – írja a Magyar Építők oldal.

A Zöld Város Program néven futó projektben a régi csarnok elbontása után egy kétszintes új csarnok épül, melyet az A3 Építész Kft. tervezett. Felelős tervezők: Horváth Bálint, Glück Endre és Kovács Zoltán.

Július végén elkezdték az új vásárcsarnok alapjainak betonozását Baján, majd a munka augusztusban a külső váz építésével folytatódott. A munkák a Modinvest Kft. kivitelezésében zajlanak nettó 1,2 milliárd forintos szerződéses értéken. A kivitelező közel 1 000 m3 szilárd burkolatot készít, ide kerül majd az új vásárcsarnok.

A városi piacot üzemeltető cég vezetője szerint az árusok és a vásárlók is megszokták már az új felállást, a felújítás ideje alatt pedig minden vásárnapot megtartanak. A régi épület ugyanis addig áll, amíg nem alakítják ki a fedett és nyitott elárusító helyeket. Az építkezés a tervek szerint összesen 17 hónapig tart majd, a beruházást 2020 szeptemberének végéig kell befejeznie a kivitelezőnek.

Az új épület a Miklós utcai telekhatárra épül, emellett megújul a Bajcsy Zsilinszky utcán található piac környezete is: a vásártér mellett található parkoló, zöldterület, valamint a Szenes utca, az Alföldi tér és a Vöröshíd sétány is. Összesen 4 000 m2 fedett rész és 14 000 m2 közterület újul meg.

A baja.hu mostani híre szerint a munka immár négy hónapja zajlik, ám most érkeztek olyan látványos részhez, ami indokolta az alapkőletételt. Ugyanis szeptember 6-án, pénteken megkezdődött az új csarnok építése. Az eseményen a polgármester megköszönte a kivitelezőnek, hogy a tervezettnél gyorsabban halad a munkákkal.

Forrás: Magyar Építők, Bácsmegye.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások