épületek Argentína fagylaltozó Goodsten

Goodsten – Autókereskedésből fagylaltozó

Házias cukrászda-ékszerdoboz Argentínában


iStvan | 2018.03.28
Ritka példa, milyen frappáns és érzékeny megoldással nyúltak az építészek meglévő családi ház léptékű épülethez. A Szózatból szállóigévé vált "ápol és eltakar" itt maximálisan teljesül. A helyszínen korábban egy családi házhoz kapcsolódó autóbemutató miniszalon működött, nem túl látványos építészeti megjelenéssel.

Az alcímben említett hasonlat, az ékszerdoboz viszont nem véletlen.
A drágakő allegóriája hatással volt a kreatív döntésekre a tervezés, építés, branding közbeni döntésekre is, sőt a fagylaltok elkészítésénél is, amelyek jéghideg gránitlap munkafelületen készültek.

A külső megjelenést tekintve a bővítést lehatároló, többszörösen síktört palást héjalását a meglévő tetőhéjalással egy szerves rendszerré kívánták alakítani egy olyan anyag használatával, amelyből csiszolt alakzatok formázhatóak, de amely mégsem kőszerű megjelenésű. E gyémántszerű, folyamatos héjjal a homogenitást akarták hangsúlyozni, amit ebben a projektben a kiselemes fémfedéssel értek el.

A homogenitást a belső tér kialakításában is tetten érhetjük, a belső fotók tanúsága szerint.

Az ügyfél igényei nagyon szigorúak voltak. A termelési terület a teljes alapterület csaknem 50%, két szintre bontva, és elválasztott, kettős közlekedési rendszer biztosítja a köz- és magánterületek elválasztását.

Elhelyezkedés
Av. Libertador y Ladislao Martinez, Martinez, Argentína

Tervezés és projektirányítás
Hitzig Militello Arquitectos
Fernando Hitzig és Leonardo G. Militello

Fotók
Federico Kulekdjian

Alapterület:
Földszint 118 m2
Első emeleti 97m2
Külső 117 m2

Forrás: ArchDaily
Fotók: Hitzig Militello Arquitectos

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások