Födelmesi Tamás | 2016.09.11
Az épület külső megjelenése visszafogott és egyszerű. Az építész acélkereteket sorol, amelyek méreteit a funkcióváltozást figyelembe véve változtatja. Így egy játékos ritmusos épülettömeget kapunk.

Az építész egy nagyon egyszerű kubussal és annak térbeli játékával izgalmas épületet hozott létre.

A „teleszkópos pajta” létrehozásához használt esztétikai elemek – épülettömegek – megformálása arányos és egyszerű. A ritmikus növekedéssel változnak a belső funkciók is, így az épület nem unalmas, ugyanakkor a funkciókat is különválasztja.

Az épület 100 méter hosszú fémszerkezettel épült fel, és fémfegyverzetű panelek borítják, melyek nagyon magas hőszigetelő képességet nyújtanak.

Argentínában járunk, az Andok lábainál. A birtok egy hatalmas szőlőültetvény, amelynek közepén fekszik az épület. Dél felé találhatóak a hatalmas szőlőültetvények, melyek túlfutnak az Uco völgyön, nyugatról pedig a fenséges Andok-hegység határolja.

A pincészet nyugat-keleti tájoltságának köszönhetően beengedi a napfényt, illetve kihasználja a szél adta lehetőségeket.
Mivel nyugat felé növekszenek a kubusok, a nyugati szél teljesen át tudja öblíteni az épülettestet.

A pincészet vezetett túrákat is szervez, melyeket oktató jellegű túráknak szánnak, így a séta során megérthetjük, hogy a bort természetes körülmények között hogyan állítják elő.

Az egységes és folyamatos belső teret csak egy üveghíd szakítja meg, mely a létesítmény laboratóriumi és irodai részére ad rálátást.



Építészet: Vlberto-tonconogy
Elhelyezkedés: Argentína
Építés éve: 2015

Forrás: ArchDaily

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások