Födelmesi Tamás | 2016.09.04
A ház egy nagyon erős koncepcióra épül. A térszervezés lineáris, a fő funkciók egy masszív kőfalakkal körülvett térben helyezkednek el, amelyek hangsúlyozzák azt.

Az ER ház Brazília északnyugati részén található. 2008-ban tervezték, de a kivitelezésre 8 évet várni kellett. Ekkor természetesen néhány változtatásra volt szükség, de ezek a változtatások nem érintették a ház eredeti koncepcióját.

A ház egy nagyon erős koncepcióra épül.

A térszervezés lineáris, a fő funkciók egy masszív kőfalakkal körülvett térben helyezkednek el, amelyek hangsúlyozzák azt. A családi ház az telek legmagasabb pontján helyezkedik el, ahonnan jól belátható a régió völgyek alkotta különleges tája. A design minimalista. Az épület alapterülete mindössze 250 m2, ami nem számít kicsinek.

Az épületben két hálószoba, egy fürdőszoba, nappali/étkező, konyha és egy nyitott gépészeti tér található. A nyílászárók egységes mérete a komplexitást erősíti. Ezeket gondosan helyezték el, így egyfajta harmonikus ritmust alakítanak ki a homlokzaton. Erre a harmonikus ritmusra az azonos méretű nyitott és zárt síkokkal találtak rá a tervezők. A karakteres megoldás meghatározza a homlokzatot.

Érdemes megemlíteni, hogy a ház hosszanti oldalán elhelyezkedő ablakok ugyanabban a pozícióban helyezkednek el, de ellentétes oldalon, hogy biztosítsák a folyamatos szellőzést és a termikus kényelmet a ház belső tereiben.

Az anyagok közt megtalálható a kő, a fa, a beton és a kerámia tetőcserép.


Építészet: Estúdio MRGB
Elhelyezkedés: Padre Bernardo, Brazília
Építés éve: 2016


Forrás: ArcDaily

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások