épületek Moshe Safdie Szingapúr Changi

A megvalósult reptéri oázis

Átadták Moshe Safdie Changi üvegkupoláját


iStvan | 2019.06.14

A Jewel Changi egy újonnan megnyitott vegyes felhasználású komplexum a Changi repülőtéren.

A reptérrel foglalkozó legutóbbi, 2017-es kivitelezés közbeni helyzetjelentésünkben leírtaknak megfelelően Szingapúrban 2019 áprilisában átadták az utóbbi 5 év egyik legnagyobb, s valljuk meg, látványnak sem utolsó reptéri "élményparkját".
A kivitelezési munkák jól haladtak, mert a beígért utolsó negyedéves megnyitó helyett már a második negyedév elején sikerült abszolválni a feladatot.

A Szingapúr Changi a  World Airport Awards-on elérhető számos díjat már be is zsebelhetett, úgy mint

  • a világ legjobb repülőtere
  • a világ legjobb repülőtéri szabadidős szolgáltatásai
  • a legjobb repülőtér 60-70 millió utassal
  • a legjobb repülőtér Ázsiában

A World Airport Awards 1999-ben indult, amikor a Skytrax elindította az első globális repülőtérügyfél-elégedettségi felmérését.
Ezeket a méréseket, illetve az ebből következő eredményeket a világ repülőtereinek minőségi referenciaértékének tekintik, az ügyfélszolgálatot és a létesítménygazdálkodást értékelve.
Ráadásul ez az első alkalom a díj történetében, hogy a világ legjobb reptere díjat egyazon repülőtér nyert el hét egymást követő évben.
Ez persze nem véletlen, hiszen Edward Plaisted úr, a Skytrax vezérigazgatója elmondása szerint „A világ legjobb repülőterének a hét egymást követő évben történő megszavazása valóban mesés eredmény a Changi repülőtér számára, és ez a díj továbbra is hangsúlyozza a repülőtér népszerűségét a nemzetközi légiutasok körében. A Changi repülőtér nagy hangsúlyt fektet az ügyfelek repülőtéri tapasztalatainak folyamatos javítására és a termék- és szolgáltatásjellemzők innovációjára. A Jewel Changi repülőtér megnyitása újabb egyedi dimenziót ad a Changi repülőtéren átutazók számára. Ez a díj, mint a világ legjobb repülőterének díja, egyértelműen elismeri a csapat erőfeszítéseit, a szoros összhangot a repülőtér minden munkatársa között, akik hozzájárulnak a Changi repülőtér sikeréhez."

Egy biztos, aki ázsiai utazása során a reptéren átutazóként áthalad, vizuális élménnyekkel bőven gazdagodhat, s csak önuralma segíthet azon, hogy a pénztárcája megfelelő vastagságú maradjon a további úticéljaihoz, illetve a bankkártyája fedezeti oldala se csökkenjen lényegesen.

Helyszíni videó:

Éjszakai fényjátékkal:

Forrás: Business Traveller

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások